kisvasut.hu - Kemencei Erdei Múzeumvasút - Látnivalók, programok

Utazz és tanulj! Új oktatási programok a Kemencei Erdei Múzeumvasúton



A Domszky Pál Erdei Iskola új, élményekkel teli és érdekes programokkal várja a Kemencei Erdei Múzeumvasútra érkező diákcsoportokat, hogy a vasút több legyen, mint utazás!


Hogyan kerül a vasút az erdőbe?

Vasút az erdőben című foglalkozásunk célja bemutatni a múlt század elején létesített erdei vasút erdőgazdálkodásban és ipartörténetben betöltött jelentőségét. Időutazásra invitáljuk a gyermekeket, hogy értelmezzük a vasút szerepét térben és időben. Segítségünkre a vasútmúzeum kiállításai, a szabadtéri járműpark, az utazás ténye, a megannyi, kézbe adott archív fénykép és egy, a közel 100 éves Csarna-völgyi pályaszakaszon tett látogatás lesznek. A vasút történetén kívül természetesen az erdőgazdálkodás alapfogalmaival is megismerkedünk.

A program díja: 1350 Ft/fő, mely tartalmazza a kedvezményes múzeumi belépőjegy, a menettérti útra szóló kedvezményes menetjegy és a szakmai vezetés díját. (Megj.: Különvonat igénylése esetén a fenti ár 22 főtől érvényes!)



Vasverő a vasúton – kovácsmesterség-bemutató

"Egy kovács - nem kovács,
Két kovács - fél kovács,
Három kovács egy kovács!" (Vassurány, 1925.)

A felújított kemencei végállomáson található kovácsműhely élő múzeumi helyszínné változik, amint tüzet szítunk és beindítjuk a fújtatót. A gyerekek feladata inasnak állni, kézbe venni a tűzi fogókat és kalapácsokat, hogy aztán kovácsmesterünk útmutatásai segítségével együtt formálják az izzó vasat.

A program díja: 1150 Ft/fő, mely tartalmazza a kedvezményes múzeumi belépőjegy és a kézműves bemutató valamint foglalkozás díját. Minimális létszám: 18 fő.



Ismerjük meg együtt a páratlan szépségű Csarna-völgyet!  

Vezetett túránk a múzeumvasút Feketevölgyi végállomásától indul, s célja a páratlan szépségű Csarna-völgy természeti és kultúrtörténeti értékeinek felfedezése. Kalandos erdei sétánk során megismerjük a völgyet körülölelő erdők és a lábunk alatt kanyargó Csarna-patak élővilágát, valamint az erdei melléktermékek korabeli jelentőségét a szénégetés és hamuzsírfőzés példáin keresztül. A túra hosszát és útvonalát a csoport életkori sajátosságaihoz alakítjuk. Tippünk: jó, ha egy-egy résztvevő hátizsákjában ott rejtőzik majd egy-egy pár gumicsizma…

A program díja: 500 Ft/fő, 20 főtől 10000 Ft/csoport. Minimális létszám: 15 fő. Max. 30 fő/csoport



A feltüntetett árak az Áfa-t tartalmazzák. Bejelentkezés: legalább 2 héttel a tervezett látogatás időpontja előtt!

Jelentkezés és bővebb információ:

Ipoly Erdő Zrt. Kemencei Erdészet
Domszky Pál Erdei Iskola

2638 Kemence, Fő út 274.
Tel.: +36-27-365-161, +36-20-237-6450

erdeiiskola.ipolyerdo.hu
www.ipolyerdo.hu

Erdőben otthon vagyunk

Legutóbbi módosítás: 2012.04.03. 23:26

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline