Kemencei Erdei Múzeumvasút
Kemence
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Programok
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Szállások
Látnivalók
Támogatók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Linktár
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Hosszú hétvégével kezdődik az üzem Kemencén - menetrendváltozás

2012.02.22 (Karap Krisztián)



Március 15-én kezdődik a szezon a Kemencei Erdei Múzeumvasúton, mely a hosszú, pihenéssel teli télre tekintettel egy hosszú hétvégéhez kapcsolódik. A négy napban folyamatos, menetrendszerinti közlekedéssel várjuk Kemence és a kisvasutak szerelmeseit!

Vonat a Feketevölgy Panzió előtt március 15-én

Vonat a Feketevölgy Panzió előtt március 15-én
Fotó: Fodor Illés (2009.03.15.)

Menetrend a hosszú hétvégén:


319 Kemence - Feketevölgy

Érvényes: 2012.04.01 - 2012.10.28.


319 Feketevölgy - Kemence


[menetrendábra]

szabad- és munkaszünetes napokon

külön feltételek szerint

vasárnapi közelekdési rend szerint (a hét első munkanapját megelőző napon)

2012.05.05-től 2012.09.29-ig , de nem közlekedik 2012.05.05-től 2012.09.29-ig

Állomási menetrendek

~ Csarnapuszta ~ Feketevölgy kitérő ~ Godóvár ~ Hajagos ~ Hamuház ~ Kemence ~ Kórózsa ~

A csütörtöki napon vonatközlekedés csak az egykori Pityur-rétje megállóhelyig lesz pályafenntartási munkálatok miatt. Innen Feketevölgy végállomás aszfaltozott úton érhető el egy 10 perces sétával. Péntektől a vonatközlekedés a menetrendben meghirdetetteknek megfelelően zajlik majd.

A [F] jelű vonatok csak akkor közlekednek, ha amennyiben legalább 10 fő jelzi utazási szándékát a 20/586-5242 telefonszámon, a közölt indulási időpont előtt legkésőbb

  • 10 perccel, ha Kemence állomáson,

  • egy órával ha másutt kíván felszállni.

További információ és különvonat rendelés:

Kisvasutak Baráti Köre Egyesület
Demeter Ferencné +36 20 586 5242

Utasainkat a kemencei végállomáson az állandó kiállítások várják, így megtekinthetőek lesznek a szabadtéren kiállított járműveink, valamint a kovácsműhely.


A kisvasút vonala mentén két szálláslehetőséget ajánlunk azon utasaink számára, akik a teljes hétvégét a völgyben szeretnék tölteni:

Legutóbbi módosítás: 2012.02.22. 20:36

Hozzászólások

Trompler Ferenc (2012-02-23 16:33:26)

Kérdezném, ha túrázóként Fekete völgyben szállunk fel a kisvasútra, akkor leszálláskor Kemencén ahhoz, hogy kimenjünk látogatójegyet kell venni ???

Karap Krisztián (2012-02-23 22:21:18)

Igen.

Trompler Ferenc (2012-02-24 06:44:37)

Ez remek, akkor talán sok túrázóval egyetemben elég lesz ha Fekete völgyből Csarnapusztáig utazunk, és onnan besétálunk. Mekkora okosság ... hogyan tegyünk népszerütlenné egy népszerű kisvasutat ...

Lelkes Norbert (2012-02-24 13:35:22)

Ki tudja ??? Hiányolom, hogy itt a kisvasút oldalon semmit sem lehet olvasni a tervekről, elképzelésekről, megvalósíthatóságok tanulmányából. Semmit nem találni a Kemence Erdei Múzeumvasút jövőbeli terveiről, például miképp és hogyan lehetne újraépíteni a pályát Hamuház felé ? Mik a lehetőségek, hogyan áll az ügy ? De ugyanez igaz a többi kisvasútra is, sehol semmi konkrétum nincsen. A Börzsöny Kisvasút telephelyén áll két villamos kocsi, amit átalakítottak keskeny nyomtávra. Hónapokkal ezelőtt írtam a fél világnak, beleértve ide is levelet, hogy közlekedni fognak-e azok a kocsik, vagy hogyan áll a kérdés ? És egyáltalán hogyan áll a Márianosztra-Nagyírtás közötti szakasz visszaállításának terve ? Van-e kidolgozott terv, hogyan és milyen lépésekben valósulhatna meg, stb ... Úgy hiszem ezek a témakörök mindannyiunkat érdekelnének !

Trompler Ferenc (2012-02-24 13:58:24)

Tavaly túrák során bejártuk a Halyagos - Fekete völgy szakaszt. Meglepő, hogy Hamuház és Halyagos között milyen rendben van még a pálya. Ezt simán alkalmassá lehetne tenni például hajtányok közlekedésére. Ha Feketevölgy és Hamuház között rendbe lenne az erdészeti út, akkor ezen a szakaszon lehetne kis terepjárókkal továbbvinni az utasokat. Hamuháznál remek lehetőség adódhatna programok szervezésére, könnyen elérhető sok nevezetesség. Hamuház és Halyagos között pedig hajtányokkal lehetne tovább utazni. Halyagosnál is lenne lehetőség fellendíteni a kiránduló forgalmat. Nagyon szép völgy, közel Csóványoshoz. Akár erdei akadálypálya, akár vadaspark, számos ötlet megvalósítható lenne.

Beregszász András (2012-02-24 14:02:09)

Igen, ehhez mind pénz kellene. Hamuháznál akár lehetne egy felvonó Nagyhideg hegyre, majd át a Csóványosra. Onnan pedig erdei bobpályán lehetne lecsusszanni Halyagosig. Szép lenne, jó lenne, de ez Magyarország. Nem Nyugat ... :(

Karap Krisztián (2012-02-24 20:08:42)

Néhány nappal ezelőtt túráztunk fel Hamuházig és pontosan nem tudtam volna megmondani, hogy hol is lehetne a völgyben vasutat, utat és patakot elhelyezni úgy, hogy azok ne fedjék egymást...
Konkrétan néhány helyen a völgy 4-5 méter szélességűre csökkent és méteres vízesés jelezte, hogy itt nagyobb átalakulás ment végbe tavaly.
A terület védett és hónapról hónapra vadabb, a természet visszaveszi a magáét - talán nem is baj, nem kell mindenképpen a kétméternél szélesebb helyeken azonnal kijelölt túraútvonalat kitaposni...

Organic Line (2012-02-24 23:28:09)

Kedves Norbert és Ferenc!
A kisvasút ugyan Feketevölgyig jár, de Chuck Norris felmegy egészen Hajagosig! No ez a nem semmi!

Bányoczky Róbert (2012-02-27 22:03:37)

Kedves Norbert és Ferenc!
Terveink vannak, csak az a bizonyos három dolog hiányzik, ami a háborúhoz is kell! Addig is, a pályát illetően ebben az évben talán elkészül Feketevölgy állomás. A négyes híd idén új hídfákat és korlátot kap. Ezzel ki is merülnek az anyagi lehetőségeink. Folyamatos küzdelem a járművek életben tartása, alkatrészek beszerzése. Ha segíteni szeretnétek, gyertek minél többen utazni, önkéntes munkát végezni.
A hajtányozás pedig....könnyebb ma bejutni a Pentagonba....

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonhat meg harminchét?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline