Kovászna-Kommandó Erdei Vasút
Kommandó (RO)
Megközelítés
Menetrend
Vasúttörténet
Járművek
Szállások
Elérhetőség
Támogatók
Kiadványok
Cikkarchívum
Képtár
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Gőzössel a Kárpátokban

2011.07.06 (Markója Szilárd)



2011. augusztus 6-án és 7-én ismét megrendezik a "Kommandói Napok"-at. A programok keretében újra közlekedni fog a 764-243-as pályaszámú, idén 100 éves, Budapesten épített gőzmozdony.

764-243 psz-ú gőzmozdony 4. kilométerben, a kitérőben

764-243 psz-ú gőzmozdony 4. kilométerben, a kitérőben
Fotó: Papucs András (2010.05.21.)

A "Kommandói Napok" elsősorban falurendezvény: különböző programokkal, számtalan koncerttel, székely ételkülönlegességgel várja az odalátogatókat. A programokat évrő-évre a Kommandói Polgármesteri Hivatal szervezi nagy sikerrel. A falunapok végét tűzijáték, és tíz méter magas, szálfenyőkből összerakott máglya meggyújtása zárja. Kiegészítő programként ilyenkor elindulnak a vonatok a halomi szárnyvonalon is: az 1000 méter magasan fekvő Kommandó nagyközség központjából szombaton és vasárnap óránként indulnak felváltva a gőz- és dízelvontatású vonatok a hegyre. Különlegesség, hogy az 1911-ben, a Magyar Királyi Államvasutak Gépgyárában épített gőzmozdony éppen idén ünnepli 100. születésnapját. Ezen okból, illetve a Papucs András - Markója Szilárd - Șerban Lacrițeanu - Hans Hufnagel szerzők által írt, és frissen megjelenő, a kommandói vasúti járművek közel 140 évén átívelő, 260 oldalas, négynyelvű könyv bemutatója alkalmából kisebb ünnepséget tervezünk.

A Sikló Egyesület tagjai ezenkívül a következő programokat ajánlják az aktív időtöltést kedvelőknek: augusztus 5-én, pénteken a Felsősikló állomás megtisztítása a növényzettől. Augusztus 6-án, szombaton fűtőházi takarítás, kisebb karbantartás munkák a Kovászna Megyei Tanács tulajdonát képező mozdonyokon, a könyvbemutató megtartása.

Külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kovásznai vonalon is lesz vonatközlekedés a Szívkórház és Alsósikló (Tündérvölgy) között. A dízelvonatású szerelvények júliusban és augusztusban közlekednek hétvégente, általában kétóránként, illetve, amikor a szükséges minimális létszám összejön az induláshoz.

Mindenkit szeretettel várunk a festői szépségű Kommandóra!

A tavalyi "Kommandói Napok" hangulatáról a mellékelt kisfilm árulkodik.

Legutóbbi módosítás: 2011.07.06. 16:55

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonegy meg huszonegy?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline