kisvasut.hu - Gyöngyös, Mátravasút - Megközelítés

Megközelítés

2009.04.26



 
Lajosháza végállomás, reméljük már csak egy kis ideig

Lajosháza végállomás, reméljük már csak egy kis ideig
Fotó: Kovalcsik Tamás

Közösségi közlekedéssel

A gyöngyösi Mátravasút könnyen megközelíthető, mivel mind a vasútállomás, mind az autóbusz pályaudvar közvetlenül a kisvasút gyöngyösi végállomása mellett található. Gyöngyösre (2009-ben) két óránkét indulnak Vámosgyörkről a vonatok, ahova Budapest, Szolnok és Miskolc felől van közvetlen eljutási lehetőség.

Autóbusszal is több irányból meg lehet közelíteni a mátraaljai várost, Budapest felől ez a leggyorsabb és legsűrűben járó lehetőség. A kisvasút mátrafüredi vonala mellett haladnak a Mátraháza és Kékestető felé tartó járatok, de Gyöngyössolymosra is indul Gyöngyösről autóbusz.

Személygépkocsival

Gyöngyöst az ország legnagyobb része felől az M3-as autópályán át lehet megközelíteni, amelyről a 69-es (Gyöngyös-nyugat) vagy a 77-es (Gyöngyös-kelet) csomópontnál kell lehajtani. A városba érve a 24-es utat kell követni (Kékestető felé), majd az autóbuszállomás utáni jelzőlámpás csomópontnál kell jobbra kanyarodni (az útirányt jelző táblák a Mátra múzeumot és a vasátállomást jelzik), és mintegy százötven méter múlva balra találjuk meg a kisvasút gyöngyösi végállomását. A mátrafüredi végállomás szintén a 24-es út mellett található a település központjában.

Legutóbbi módosítás: 2009.04.26. 16:13

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline