Lillafüredi ÁEV
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Eredményes fejlesztési pályázat a Lillafüredi ÁEV-en

2008.10.28 (Chikán Gábor)



A Lillafüredi Állami Erdei Vasút ökoturisztikai fejlesztése című első fordulós pályázatot az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszerében a Regionális Operatív Programok Irányító Hatóságának vezetője előzetesen támogatásra érdemesnek ítélte.

Miskolc második leglátogatottabb turisztikai létesítménye (A Miskolc-Tapolcai Barlangfürdő után) a lillafüredi kisvasút, évente mintegy negyedmillió utassal. A kisvasutat működtető Északerdő Zrt. korszerű és akadálymentes ökoturisztikai központokat tervez kialakítani Lillafüreden és Garadnán úgy, hogy a Lillafüreden kialakítandó helyiségek lehetővé tegyék a Bükki Nemzeti Park térségi központjának elhelyezését is.

A fejlesztés egyik kiemelt részét képezi dízelmozdony-korszerűsítés is, mely a kecskeméti eredetű (ott korábban selejtezett) RÁBA M041 típusú Mk48,2021 psz. dízelmozdony teljes átépítését, hajtáslánc-korszerűsítését jelenti a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével. A mozdony dízel-elektromos átépítésével, a fékezési energia Li ion háttértárolókba való visszatáplálásával a hatásfok növelése megoldható, ami az egyik legkorszerűbb kialakítású hibrid-hajtás. Ezzel a környezetterhelés is jelentősen csökken. A korszerűsítés kidolgozásában olyan magyar szakemberek vesznek részt, akik már több járműfejlesztésben is értek el sikereket.

Legutóbbi módosítás: 2008.10.28. 14:57

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline