kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Lillafüred: Pacsirta járatok

2017.07.08



Új járatpárt indít az ÉSZAKERDŐ Zrt. Miskolc kisvasútján, a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton. A "Pacsirta járat" fantázianevet viselő vonatpár 2017. július 1-jétől augusztus végéig hétvégéken és ünnepnapokon közlekdik.

Vonat érkezik Puskaporos állomásra

Vonat érkezik Puskaporos állomásra
Fotó: Molnár Márk (2014.11.01.)

Az új járatpár bevezetésének elsődleges célja, hogy a lillafüredi szállóvendégek korábban juthassanak el kisvonattal a Diósgyőri Várhoz, vagy egyéb népszerű miskolci nevezetességekhez, de a korábbi miskolci indulás a bükki túrázók számára is kedvező lehet. Az évek óta megszokott menetrend szerint Lillafüredről a legelső vonat csak negyed 12-re ért Miskolcra, ami egy tartalmasabb programhoz kései lehetett. Az új vonatpárnak köszönhetően ez az időpont 9:58 órára módosul, így az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél bíznak benne, hogy a miskolci programokat tervezők hamar megkedvelik majd az új járatot.

FIGYELEM! Az új járat Lillafüred felé nem Miskolc-Dorottya utca végállomásról, hanem a Hegyalja úti fénysorompós útátjáró mellett fekvő Majláth megállóból indul 8:40 órakor. A vonat csak Lillafüredig közlekedik, ahonnan 9:25 órakor indul vissza Miskolcra, immár a szokásos végállomásra, Miskolc-Dorottya utcára.

Legutóbbi módosítás: 2017-07-08 17:06

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline