kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Újdonságok a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút 2016. évi közlekedésében

2016.04.09



A Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút a húsvéti hétvégéhez kapcsolódóan, március 26-án (szombaton) kezdte meg idei működését. Az üzemeltető GYSEV Zrt. összefoglalója az aktuális szezon újdonságairól, kínálatbővítéséről és menetrendi fejlesztéseiről nyújt rövid áttekintést.

András és Kiscenk a végállomáson

András és Kiscenk a végállomáson
Fotó: Szilágyi Ármin (2010.09.11.)

Ütemes menetrend, jobb csatlakozások

A korábbi évekhez képest újdonság, hogy a vonatok kétórás ütemben közlekednek, így Fertőboz felől 8:10 és 16:10 között páros, Nagycenk felől pedig 9:20 és 17:20 között páratlan órákban indulnak a szerelvények. Nagycenkről továbbra is közlekednek betétjáratok Barátság állomásra. Az ún. rövid menetek az utazási igények függvényében délelőtt és délután egyaránt 2-2 alkalommal indulnak. A Győr–Sopron vasútvonal menetrendi fejlesztéseknek köszönhetően javultak a GYSEV Zrt. menetrendszerinti vonatai és a Múzeumvasút közötti átszállási lehetőségek is. A Múzeumvasút a főváros felől érkező InterCity vonatokhoz is jól illeszkedő, Győrből induló személyvonatokhoz 2 alkalommal, a Sopronból induló személyvonatokhoz pedig összesen 4 alkalommal teremt csatlakozást. Fertőbozról mind Sopron, mind pedig Győr felé 3-3 alkalommal biztosított az átszállás, Győr felől pedig a Budapestre történő továbbutazás, így a Múzeumvasút egy tartalmas, egynapos kirándulás keretében a főváros felől is kényelmesen elérhető. Túrázók és kerékpárosok számára a nagycenki vasútállomás felől is megközelíthető a Múzeumvasút, amelynek gőzvontatású szerelvényein kerékpár is szállítható.

Változatlan árak, új kedvezmények

A Múzeumvasúton az előző évhez képest nem emelkedtek a viteldíjak. A változatlan árak mellett azonban új termék került bevezetésre, nagycenki kombinált jegy néven. A kombinált jegy magában fogalja a kedvezményes árú utazást a GYSEV Zrt. menetrendszerinti vonatain Fertőbozra és vissza, a kedvezményes, menettérti utazást a Múzeumvasúton, illetve a belépőjegyet a Széchenyi Emlékmúzeumba. A kombinált jeggyel ezenkívül egy felnőtt kíséretében egy gyermek (6 éves kor alatt) díjmentesen utazhat! Bővebb információ a linkekre kattintva érhető el.

Csoportos utazás, különvonatok

Továbbra is várják a csoportok jelentkezését. Osztálykirándulások szervezéséhez a nyári vakációt megelőző, előre meghirdetett pénteki napokon, valamint egy további csütörtöki napon is közlekednek a Múzeumvasút menetrendszerinti járatai. Ezeken a napokon a Fertőbozról induló első vonat csak előzetes csoportos bejelentés esetén közlekedik. A hét többi napján, egészen október közepéig, személyre szabott igények alapján különvonat rendelhető.

Kapcsolódó szolgáltatások

Indulás előtt, illetve a nagycenki tartózkodás során a hársfasor, szabadtéri mozdonyskanzen, illetve a Kastély megtekintése mellett idén is szívesen látja vendégeit a Múzeumvasút állomásépületében 2014 nyarán átadott Teki Café. A kávézóban frissítő italokkal, kávéval, süteményekkel és ropogtatnivalókkal várjuk Önöket, és itt vásárolhatók meg a Múzeumvasútra érvényes menetjegyek is. Fertőbozról történő indulás esetén a menetjegyet a vonatkísérőknél kell megváltani. Előre egyeztetett időpontban „András” nevű gőzmozdonyt akár vezethetik is, amelyről a GYSEV Zrt. oklevelet állít ki.

Rendezvények

A Múzeumvasút színes programokkal tarkított rendezvényei szeretettel várják nem csak az ifjú érdeklődőket! Május 29-én gyereknapi móka, szeptember 18-án pedig a kisvasút születésnapja szórakoztatja a látogatókat. Mindkét rendezvényen lehetőség nyílik tárlatvezetéssel egybekötött fűtőházlátogatásra is.

Forrás: GYSEV Zrt.

Legutóbbi módosítás: 2016-04-09 15:34

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline