kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Gőzmozdonyos nosztalgiavonatok a kisvasutakon áprilisban

2015.04.01 (Halász Zsolt dr.)



A tavasz érkezésével nam csupán a kirándulóforgalom indul meg a kisvasutakon, hanem a sokak által kedvelt nosztalgiavonatok is. Négy kisvasúton (Gemencen, Királyréten, Nagycenken és Csömödéren) menetrend szerinti forgalomban is találkozhatunk az öreg gőzösökkel, két helyen (Gyöngyösön és Szilvásváradon) pedig különvonatként vehetők igénybe.

Kányavári átjáróban.

Kányavári átjáróban.
Fotó: Csuka Ágota (2010.05.29.)

Gemencen először a húsvéti hétvége mindhárom napjá (nagyszombaton, húsvétvasárnap, húsvéthétfőn), utazhatunk a gőzvontatású nosztalgiavonatokkal - ha az időjárási és műszaki körülmények megengedik. Ezt követően a nyári szezon végéig minden hétvégi és munkaszünetes napon élvezhetjük Rezét gőzös pöfögését. A menetrend szerint Rezét gőzös 9.30-kor és 13.30-kor indul Pörbölyről Gemenc Dunapart állomásra, ahonnan 12.40-kor illetve 16.38-kor érkezik vissza.

Királyréten húsvét alkalmából (április 5-6, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn) indul ismét útnak a Királyréti Erdei Vasút "Morgó" nevű gőzmozdonya. Indulási időpontok mindkét napon:

  • Kismarosról: 10.00, 12.00, 14.00, 18.00 órakor
  • Királyrétről: 8:38 , 10:38, 12:38, 16:38, 18:38-kor

Nagycenken szintén 2015. április 5-én és 6-án (húsvétvasárnap és húsvéthétfőn) vontatja András gőzös a Széchenyi Múzeumvasút szerelvényeit.

Csömödéren április 25-én a helyi kisvasúti szezon első napján számíthatunk Ábel gőzös közlekedésére.

Legutóbbi módosítás: 2015-04-01 14:13

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyvennégy meg negyvenhárom?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline