kisvasut.hu - kisvasut.hu -

S. O. S. Bajban az erdő!

2015.03.02 (Karap Krisztián)



Az erdészek becslése szerint az elmúlt 30-40 év munkáját tette tönkre a decemberi ónos eső, amelynek következtében 34 ezer hektár állami erdőt kell helyreállítani. Ehhez a helyreállításhoz gyűjt támogatást az Országos Erdészeti Egyesület.


Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) a 2014. decemberi jégkárban sérült erdők helyreállításához kétféleképpen fogadja a hozzájárulásokat:

  • S.O.S. - átutalással, adománygyűjtő bankszámlaszámunkon: 10405004-49554854-48491015

  • Adhat Vonal hívásával vagy SMS küldésével: 13600/90 Egy hívással 250.-Ft-ot adományoz, amivel egy új csemete ültetéséhez járul hozzá.

A számot nem egyben kell tárcsázni: először a 13600-at, majd a kicsengés után kell a 90-es számot megadni. SMS-ben pedig a 90-es számot kell az 13600-as telefonszámra küldeni. Az Adhat Vonal hívható a Magyar Telekom Nyrt. a Telenor Magyarország Zrt. a Vodafone Magyarország Zrt. és az Invitel Távközlési Zrt. hálózataiból. Az adománygyűjtési szolgáltatás kizárólag Magyarország területén érhető el, azaz csak a magyarországi szolgáltatói előfizetéssel rendelkezők vehetik igénybe. További információ:www.adhatvonal.hu

A sokmillió látogatót, kirándulót fogadó magyar erdők 2014 decemberében a katasztrofális időjárási jelenségek miatt súlyos jégtörést szenvedtek. Olyan emblematikus természetjáró célpontok erdei sérültek meg, mint Dobogókő, Galya-tető, Kékes-tető vagy a Magas-Börzsöny. Csak a főváros környékén 500 kilométer turistaút vált járhatatlanná, több mint 9000 hektár erdő károsodott komolyabban, legalább 100 hektáron új erdőt kell ültetni. A Pilis, a Visegrádi- és a Budai-hegység mellett jelentős károk keletkeztek a Börzsöny, a Mátra, a Bükk és a Gerecse erdőségeiben.

Az Országos Erdészeti Egyesület a jégkárral érintett erdőterületek kármentesítésére és helyreállítására, az erdei turisztikai infrastruktúra (turistautak, pihenőhelyek, tanösvények) minél hamarabbi megtisztítására, használhatóvá tételére és felújítására gyűjt adományokat.

Kérésre, közhasznú szervezetként adóalap csökkentésre jogosító igazolást állít ki az OEE.

Kérjük, kiállításához küldjék el az igazolást kérő személy/szervezet megnevezését, székhelyét, adószámát és levelezési címét a titkarsag@oee.hu e-mail címre.

Az OEE adatai: Országos Erdészeti Egyesület, 1021 Budapest, Budakeszi út 91. Adószám: 19815905-2-41 Közhasznúsági státusz: közhasznú szervezet

Legutóbbi módosítás: 2015-03-02 10:58

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonegy meg huszonkilenc?
(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline