kisvasut.hu
Programajánlat
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

XII. Diósgyőri Mikulásvonat 2014. november 27. – december 17.

2014.11.13 (Halász Zsolt dr.)



A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány 2014-ben immáron 12. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt.-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2014. november 27. (csütörtök) és december 17. (szerda) között szállítják a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

A Mikulásvonat Papírgyár közelében

A Mikulásvonat Papírgyár közelében
Fotó: Chikán Gábor (2007.12.01.)

A Diósgyőri Mikulásvonat programjának bemutatása

A program elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekek számára lett kitalálva, mert nekik jelent a Mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített Mikulásvonat, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít. A Diósgyőri Mikulásvonat® nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra.

Lillafüreden a "Mesebirodalom" kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban. A Mikulás birodalmában, a gyermekek ismét találkozhatnak Meseország régi-új lakóival, így többek között Ludas Matyival és Galibával, Döbrögivel, Gombóc Artúrral, Olaffal a hóemberrel, Anna és Elza hercegnőkkel is.

Menetrend

A rendezvény minden napján (hétvégén is!) 2014. november 27 – december 17. között, a vonatok az 9.00-kor, 11.30-kor, 14.00-kor és 16.30-kor indulnak a Miskolc, Dorottya utcai végállomásról Lillafüredre. (A program időtartama utazással együtt 2 óra 15 perc).

Bejelentkezés, jegyvásárlás

20 fő feletti csoportok részére a szervezők telefonos jegyfoglalási lehetőséget biztosítanak, melyet a 30/603-70-21-es telefonszámokon lehet megtenni. A nagyközönség számára november 1-től online és november 3-tól pedig a Dorottya utcai jegyirodánkban (itt lehet átvenni a jegyeket) kezdték el a megmaradt jegyeket értékesíteni.

Figyelem! A Mikulásvonaton csak előre váltott, helyre szóló jeggyel lehet részt venni, nem lehet a programhoz Lillafüreden csatlakozni! A programon való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében lehetséges! A részvételi díj így a gyermekek és kísérőik részére egyaránt  1.900 Ft/fő, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített kisvonaton a Miskolc - Lillafüred - Miskolc útvonalon és az egyórás mesejátékon való részvételt. A Mikuláscsomag átvételére feljogosító jegyet is elővételben kell a jegyirodában megváltani, melynek ára: 750 Ft/db.

Fogyatékkal élők utazása

Az elmúlt évekhez hasonlóan a szervezők idén is lehetőséget szeretnének biztosítani azon gyermekek részére a Mikulásvonaton történő utazásra, akik valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élnek. Kérjük, feltétlenül jelezzék előzetesen, amennyiben sérült gyermekeket szeretnének a programra hozni, hogy mi is felkészülten várhassuk Őket! A sérült gyermekek (és kísérőik) részére ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk. A pontos részletekről, illetve az adminisztratív teendőkről kollégáink készséggel tájékoztatják Önöket. A lillafüredi kisvasúton rendelkezésre áll egy, a mozgássérültek utaztatására is alkalmas, lifttel ellátott kocsi, amely egyidejűleg 4-6 kerekes székes utas szállítására alkalmas.

Foglalás és bővebb információ: www.mikulasvonat.hu

További részletek: 30/555-97-37-es telefonszámon.

Legutóbbi módosítás: 2014-11-13 13:47

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyvennyolc meg negyvenhárom?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline