kisvasut.hu
Programajánlat
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felcsút ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kecskemét ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagycenk ~ Nyíregyháza ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob-Nagybörzsöny ~ Tiszakécske ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Kisvasutak Napja a Mátravasúton

2014.08.15 (Halász Zsolt dr.)



Ebben az évben szeptember 6-án rendezi a Magyar Turizmus Zrt. és idei együttműködő partnere, az EGERERDŐ Zrt. a Kisvasutak Napját, ezúttal a Mátravasúton. Az immár hagyományos országos kisvasúti nap – a korábbi királyréti és lillafüredi rendezvényhez hasonlóan – számos izgalmas programmal várja vendégeit.

Gyöngyös állomáson

Gyöngyös állomáson
Fotó: Jakóts Ádám (2011.10.29.)

A rendezvény központja Mátrafüreden lesz, ahova a vonatok Gyöngyösről 9.45-től óránként, de ha szükséges, ennél sűrűbben is közlekednek. Szalajkaház felé a rendes hétvégi menetrend lesz érvényben.

Fő programok Mátrafüreden, a Nagyszínpadon:

10.00 Menyitó, az Év fája elültetése

12.00 Köszöntők, Gyöngyi gőzös örékbefogadási ceremóniája

12.20 A Vidróczki néptáncegyüttes előadása

13.00 Barangolás Meseországban – a kismarosi Ámulat Társulat előadása

14.00 KALÁKA EGYÜTTES koncenrtje

15.10 Teszt eredményhírdetés – értékes nyereményekkel

15.30 Elvonókúra - a kismarosi Ámulat Társulat előadása

A lajosházi vonal végállomásánál, a Szalajkaháznál a vonat érkezések és indulások között könnyű, 40-45 perces erdei túrák szakvezetéssel.

Ugyanezen a napon rendezi meg a az EGERERDŐ Zrt. a III. Mátrai Erdészeti Nyílt Napot is amelynek során az erdészet szakemberei mutatják be az erdei élővilágot, az erdész sokrétű munkáját és az EGERERDŐ Zrt. tevékenységét:

- Erdei növények, az erdő élete

- Erdei rovarok

- Fahasználat

- Erdészeti gépek

- Fatermékek

- Vadgazdálkodás és vadászat

- Erdei melléktermékeke, az erdő ízei

- Az erdő látogatása

- Erdei vasutak

- Erdei művészetek

Testközelbe kerülnek az erdők és az erdőgazdálkodás. A látogatók kipróbálhatják a mindennapos munkák során használt eszközöket, működés közben figyelhetik meg a rakodó- és aprítógépet, megfoghatják a tölgyfa és a fenyő levelét, megérinthetik a szarvas agancsát, megsimogathatják a vadászkutyákat és megnézhetik, hogy mi mindent készíthetünk fából vagy a növények egyéb részeiből.

Érdemes lesz napi jegyet váltani a Mátravasútra, mellyel ki lehet próbálni a segwayt, a kötélpályát és népi ügyességi játékokat is. A jegyek mellé kapott tesztet helyesen kitöltők között Szalajka-házi hétvégét és értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Legutóbbi módosítás: 2014-08-15 17:07

Hozzászólások

Pusztai Zsolt (2014-09-05 10:38:11)

Nagyon érdekes programnak tűnik, készülünk is a gyerekeimmel, de nagy kár hogy még előző napon a megadott elérhetőségeken: (37) 312 447; (30) 7583 140, semmilyen többlet információhoz nem juthattunk, mert a (30-as) szám NEM kapcsolható, a (37) est meg föl sem vették, pénteken 10:30-kor.. Üdvözlettel: Pusztai Zsolt

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyvenhat meg huszonhat?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
Vasútkereső térkép

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline