Gemenci Állami Erdei Vasút
Gemenc
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Műszaki adatok
Járművek
Üzemeltető
Elérhetőség
Képtár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Átadták a Vándorpontot Gemencen

2014.09.30 (Beszédírók Kft.)



Ünnepélyes keretek között adták át Baján a Gemenc Vándorpont elnevezésű kerékpáros és ökoturisztikai bázist. Az Európai Unió Dél-Alföldi Operatív Programja által támogatott létesítmény jelentős turisztikai utak csomópontjában valósult meg.

A Vándorpont Gemencen

A Vándorpont Gemencen
Fotó: Beszédírók Kft. (2014.09.27.)

Csonka Tibor, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgatója avatóbeszédében kiemelte: „A komplexum a gyalogos és a vízi turistáknak is ideális hely lehet, de a legtöbb szolgáltatást a kerékpárosok tudják igénybe venni, hiszen ez a pihenő kerékpárjavító műhellyel, kerékpártárolóval, mosodával, közösségi információs helyiséggel várja a vándorlókat.”

Kilátás a Vándorpontból

Kilátás a Vándorpontból
Fotó: Beszédírók Kft. (2014.09.27.)


Az a terület, ahol az új komplexum megépült, fontos turisztikai csomópont, hiszen Baján, a IV. Károly rakparton, a Duna bal partján, a Türr István közforgalmú híd bajai hídfőjének közvetlen közelében alakították ki. Az új létesítményt érinti az Országos Kéktúra, a Magyar Zarándokút, valamint az EuroVelo 6 kerékpáros túraútvonal is.

Az Európai Unió támogatásával, a Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) keretén belül készült el az új beruházás. A projektet több kedvezményezett – a Magyar Természetjáró Szövetség, a Gemenc Zrt., a Dalerd Zrt., a Kőrösök Völgye Turista Egyesület – közösen, konzorciumi keretek között valósítja meg. A projekt az Országos Kékkör Dél-Alföldi szakaszának felújítására, a túraútvonalhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére irányul.

A Vándorpont avatása Gemencen

A Vándorpont avatása Gemencen
Fotó: Beszédírók Kft. (2014.09.27.)

Az új kerékpáros pihenő komplexumot Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Csonka Tibor, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgatója, Schweighoffer Ottó a Társaság FB elnöke,valamint Fercsák Róbert, Baja alpolgármestere adta át.

Legutóbbi módosítás: 2014-09-30 10:34

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi tizenöt meg tizenöt?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline