Kaszói Erdei Vasút
Kaszó
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Pályahálózat
Járművek
Látnivalók
Elérhetőség
Cikkarchívum
Képtár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Szarvasbőgés hallgató vonatok országszerte

2013.09.14 (Karap Krisztián)



Szeptember elején hazánk erdeiben is megkezdődik a párzás előtt álló szarvasbikák bőgése, mely különleges élmény a kirándulóknak. Hazánk erdei vasútjai ehhez az eseményhez kapcsolódva több programmal is kedveskednek az érdeklődőknek, melyeket csokorba gyűjtve adunk át olvasóinknak.

Bőgő gemenci gímszarvas bika (fotó: Krizák István)

Bőgő gemenci gímszarvas bika (fotó: Krizák István)
Fotó: Beszédírók Kft. (2008.03.24.)

Almamelléki Erdei Vasút

Szeptember közepétől gímszarvas bikák vágyakozó harci hangjától, a szarvasbőgéstől hangosak a Sasrét környéki erdők. Esti túra, különjárattal. Indulás Almamellékről kisvonattal 18 órakor. A túra időtartama: 3 óra. A programokon való részvételhez az időjárásnak és az erdei környezetnek megfelelő öltözékkel, felszereléssel készüljenek és induljanak útnak. Túráink évszakhoz kötöttek, az időjárás függvényében változhatnak.

Információ: gerlecz.edit[kukatz]mailbox.hu, 06-70-296-7477 vagy 73-514-102


Csömödéri Erdei Vasút



Felsőtárkányi Erdei Vasút

Szarvasbőgés hallgató különvonat indul szeptember 21-én 17 órakor Felsőtárkányból.

További információ:


Gemencei Állami Erdei Vasút

Gemenc rengetegének különleges koncertjét hallgathatják meg mindazok, akiket érdekel a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgése. A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés-hallgató túrák a Gemenci erdő vadregényesen csodás helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget.

2013. augusztus 30-án (péntek), 31-én (szombat), szeptember 6-án (péntek), 7-én (szombat), valamint 13-án (péntek) és 14-én (szombat) az erdőgazdaság részletes programmal és felkészült szakemberekkel, túravezetőkkel várja mindazokat, akiket a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgése érdekel. A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről 17.00-kor indulnak a túrák. A kalandra vágyók először egy trófea bemutatót, majd Mosonyi Szabolcs „A gemenci szarvasok” című természetfilmjét tekintik meg. Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok kisvasúttal a Gemenci erdő rengetegének „leghangosabb” erdőrészletébe, ahol megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. Mindezek után várhatóan a túrázók 21 óra körül érkeznek vissza az Ökoturisztikai Központba.

A szarvas bikák szerelmes hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is.

A program szervezői csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat. Az erdőgazdaság hat éves kortól javasolja a programon való részvétel.  

Jelentkezés és további információ: 


Kaszói Erdei Vasút


Királyréti Erdei Vasút



Pálházi Állami Erdei Vasút

Legutóbbi módosítás: 2013.09.14. 08:45

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi tizenöt meg harminchét?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline