kisvasut.hu - kisvasut.hu -

Erdei élményeket hozott az osztálykirándulás

2012.08.17 (kisvasut.hu)



Felejthetetlen erdei élményekkel gazdagodott az az általános iskolai osztály, amely az MT Zrt. által elindított "Kisvasútra fel!" c. kampány keretében erdészeti erdei iskolai osztálykirándulást nyert. Az AMK Dr. Fejérpataky László Általános és Művészeti Alapiskola negyedikes osztálya július 25-én reggel Iváncsáról indult útnak, hogy három napon át élvezhessék az Északerdő Zrt. vendégszeretetét és a természet közelségét.

A nyertes osztály

A nyertes osztály
Fotó: Babarczi Magdolna (2006.04.06.)

Az ebédidőre már a Fónagysági Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskolába érkeztek. Délután felkeresték a Diósgyőri várat, de a történelem után a természet felfedezésébe is hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat, méghozzá a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton utazva. Az élmény felejthetetlen volt, mindenki mosollyal az arcán szállt le a kisvasútról. Az erdei út a második napon varbói kirándulással folytatódott, ahol az osztály felkereste a református templomot, fagylalttal hűsítette magát a helyi cukrászdában, az éjszakai erdei túra alatt pedig bátorságukról is tanúbizonyságot tettek a gyerekek. Ennyi kaland mellett gyorsan eltelt az idő, de a kirándulás utolsó napja újabb élményeket tartogatott. A Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolában lovaglás és kézműves foglalkozás várt a csoportra, sőt a Csanyik-völgyben, a gyerekek nagy örömére a vaddisznók is "megmutatták magukat".

A gyerekek az ebédet követően így aztán nemcsak az ételektől, hanem a természeti szépségektől eltelve térhettek haza, és élménybeszámolóik nyomán várhatóan ismerőseik is kedvet kapnak majd Magyarország természeti kincseinek felfedezéséhez.

Hogy merre várnak (kisvasutas) élmények hazánkban, arról bővebben az alábbi portálokon tájékozódhatnak az érdeklődők: www.kisvasut.hu, www.itthon.hu

További képek

Legutóbbi módosítás: 2012-08-17 20:40:38

Hozzászólások

Szova Jenő (2012-08-25 15:40:45)

Nagyon jól sikerült, köszönjük!!

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi harmincnégy meg harmincnégy?
(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline