kisvasut.hu - kisvasut.hu -

Jelentős turisztikai siker Gemencen

2012.08.03 (Beszédírók Kft.)



Először történt meg, hogy a Duna Kalocsa-Mohács közötti szakaszán szállodahajóval érkezzenek turisták a régióba. A 110 méteres Amadeus Elegant 2012. július 28-án első ízben kötött ki a Gemenc Zrt. Gemenc Dunapart hajóállomásán, ahol a fedélzetről közel 100 amerikai turista lépett a partra.

Az Amadeus Elegant szállodahajó kikötött Gemenc Dunapart hajóállomáson 2012. július 28-án. Először történt meg, hogy a Duna Kalocsa-Mohács közötti szakaszán szállodahajóval érkezzenek turisták a régióba.

Az Amadeus Elegant szállodahajó kikötött Gemenc Dunapart hajóállomáson 2012. július 28-án. Először történt meg, hogy a Duna Kalocsa-Mohács közötti szakaszán szállodahajóval érkezzenek turisták a régióba.
(2012.07.28.)

A látogatók - az erdőgazdaság turisztikai szakembereinek vezetésével - a Gemenci Erdei Vasút "Rezét" nevű gőzösével kirándultak a Gemenci erdő rengetegén keresztül a pörbölyi Ökoturisztikai Központba. Itt Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének állat- és növényvilága mellett a tüzes szekszárdi borokkal is megismerkedtek az USA-ból érkezett látogatók. Ez az esemény egyedülálló turisztikai sikert jelent nemcsak az erdőgazdaságnak, hanem a régiónak is.

A közel száz amerikai turista a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában találkozott újból azokkal az útitársaikkal, akik még Fajszon hagyták el a szállodahajót, hogy főleg tandemkerékpárokkal fedezzék fel az Alsó-Duna völgyének csodálatos táját. A különleges ökoturisztikai programból nem hiányozhatott a szekszárdi borkultúra bemutatása sem. A Németh János Pincészet borai nagy sikert arattak a lelkes és nagyon érdeklődő turisták között. A megfáradt vendégek a szállodahajóig tartó visszautat is az erdei kisvasúton tették meg.

Legutóbbi módosítás: 2012.08.03. 10:01

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi huszonhét meg harminc?
(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline