Lillafüredi ÁEV
Lillafüred
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Vasúttörténet
Elérhetőség
Képtár
Cikkarchívum
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Mikulásvonat és a Lillafüredi Mesebirodalom titokzatos világa

2011.11.16



A Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány az ÉSZAKERDŐ Zrt.-vel szoros együttműködésben, 2011-ben immáron 9. alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonat®ot, mely program felejthetetlen élményt garantál a gyermekek számára. A Mikulás lillafüredi birodalma november 24-től december 13-ig minden napon (hétvégén is) látogatható.

A Mikulásvonat Papírgyár közelében

A Mikulásvonat Papírgyár közelében
Fotó: Chikán Gábor (2007.12.01.)

A rendezvény kiszolgálásában részt vesz a világviszonylatban is egyedülálló hibrid üzemű Mk48 sorozatú mozdonyunk, mely az idén ünnepli 1 éves születésnapját.

A részletes menetrend a www.mikulasvonat.hu weboldalon tekinthető meg.

 A kívül-belül feldíszített, sötétedés után pedig kivilágított kisvonat a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról szállítja a résztvevőket Lillafüredre, a Télapó varázslatos birodalmába. A mesejáték már a kisvasúti kocsikban elkezdődik: a különböző jelmezes szereplők, és kis krampuszok játékos formában készítik fel a gyermekeket a rájuk váró feladatokra.

Lillafüreden, a Mesebirodalom kapujában a Mikulás köszönti a kicsiket, majd további mesefigurák bekapcsolódásával egy izgalmas, interaktív játék veszi kezdetét. A szereplők a mese megelevenítése közben sokszor énekelnek, táncolnak, s a történet alakításába folyamatosan bevonják a gyermekeket is, akik mindig őszinte örömmel segítenek a kalamajkába jutott hősöknek. A Mesebirodalomban találkozhatunk a 100 Holdas Pagony lakóival (Micimackó, Füles, Malacka, Tigris), de velünk tart Süsü a sárkány, és Doktor Bubó is. Összebarátkozhatunk Aprajafalva népével, a Hupikék Törpikékkel (Törpapa, Törpilla, Okoska, Tréfi, + Hókuszpók).

A Télapó a mesejáték végén megjutalmazza a gyermekeket: zenélő kincses-ládájából Mikuláscsomagokat oszt szét nekik. A kaland a Miskolcra történő visszautazással zárul. A program időtartama utazással együtt kb. 2 óra 15 perc.

A Mikulásvonat programjában több mint 30 jelmezes szereplő, és számos látványos díszlet (vár, mézeskalácsház, ajándékgyár, feldíszített és kivilágított fák stb.) gondoskodik arról, hogy a résztvevők valóban egy Mesebirodalomban érezzék magukat. A programot elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekek számára ajánljuk, hiszen számukra még valóságos élményt jelent a Mesevilág. Ugyanakkor a feldíszített Mikulásvonat, és a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is garantáltan kellemes kikapcsolódást biztosít.

Járat és jegy információk:

A programon való részvétel kizárólag előre megváltott jegy ellenében lehetséges. A jegy ára tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített kisvonaton a Miskolc - Lillafüred - Miskolc útvonalon és a kb. másfél órás mesejátékon való részvételt. A Mikuláscsomag átvételére feljogosító jegyet külön, szintén elővételben szükséges megváltani. Foglalás és bővebb információ a www.mikulasvonat.hu weboldalon érhető el.

Kellemes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

Legutóbbi módosítás: 2011.11.16. 09:16

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Ön is hozzászólhat

Az e-mail címet csak az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk, nem jelenik meg és nem adjuk ki. Használható HTML címkék (tag): i és b, a megengedett legnagyobb hossz 1000 karakter.

Az Ön neve:
E-mail címe:
Hozzászólás:
Mennyi negyven meg tizennyolc?
Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline