kisvasut.hu - Gyöngyös, Mátravasút -

Mikulásvonatok az Egererdő Zrt. kisvasútjain

2009.11.26



Mikulásvonatokkal várják az érdeklődőket az Egererdő Zrt. mindhárom kisvasútján, Gyöngyösön, Felsőtárkányban és Szilvásváradon is. Gyöngyösön ennek tiszteletére a gőzmozdonyt is befűtik.

Gyöngyösön most a dízelt gőzös helyettesítheti

Gyöngyösön most a dízelt gőzös helyettesítheti
Fotó: Fodor Illés (2005.05.15.)

Ismét beköszöntött a tél és itt az ünnepi szezon. Az Egererdő Zrt. Idén is szeretne kedveskedni a gyerekeknek, így mindhárom kisvasútján indít Mikulás-vonatot. November 30-tól a Mátravasúton, és Felsőtárkányban, december 4-én pedig Szilvásváradon várja a gyerekeket a Télapó a vonatokon.

Részletes programok:

A Mátravasút programja

A Mátravasúton Gyöngyös és Mátrafüred között utazhatnak az érdeklődők a feldíszített vonatokon, délelőtt 10 és délután 14 órakor. Az előre szervezett csoportok utazását Dr. Magda Sándor országgyűlési képviselő támogatja valamint a Mátra Szakképző Iskola segíti a programot.
Naponta kb. 260 gyermek találkozhat a Mátrafüred felső megállóhelynél a Mikulással és a Krampuszokkal. Meleg tea, kis tízórai vagy uzsonna és természetesen szaloncukor várja a kisebbeket.
A programokon november 30-tól december 4-ig lehet részt venni.

Felsőtárkány

November 30. és december 4-e között közlekedik a Mikulás-vonat Felsőtárkányban. A Stimecz-házhoz érve a gyerekekhez egy kis szabadfoglalkozás után az erdő mélyéről érkezik a Mikulás zsákjában szaloncukorral. A gyerekek énekelhetnek, szavalhatnak neki és átadhatják a korábban az óvodában készített rajzaikat is. A kicsik által készített rajzokkal és díszekkel tesszük még ünnepibbé a vonatokat is. Minden csoportot meleg teával és pogácsával várunk.

Szilvásvárad

December 4-én délelőtt 10-től öt alkalommal óvodás és iskolás csoportokat lát vendégül a Télapó, mindezt a Szilvásváradi Erdészet és a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút ajándékaként térítésmentesen tehetik meg. A programot pogácsa, szaloncukor és meleg tea teszi még kellemesebbé.
December 5-én igény szerint különvonatot indítunk előzetes egyeztetés és megrendelés után. Érdeklődni a Szilvásváradi Erdészetnél lehet. Tel.: 36/355-112
December 6-án vasárnap minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút és a Mikulás. Meleg teával, pogácsával, zeneszóval és természetesen a feldíszített vonattal utazhatnak a Mikulással találkozni vágyók. A gyerekek ezen a napon ingyenesen vehetnek részt a programon, egy a gyermeket kísérők közül kedvezményesen válthat jegyet, míg a további felnőttre jegyvásárlására az árjegyzéki menetjegyár érvényes.

Szeretettel várunk minden Kicsit és Nagyot, aki a Télapóval és krampuszaival együtt szeretne vonatozni!

Legutóbbi módosítás: 2009.11.26. 12:18

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline