Gyöngyös, Mátravasút
Gyöngyös
Megközelítés
Menetrend
Díjszabás
Elérhetőség
Képtár
Partnereink





English Deutsch Român Nyomtathat vltozat

Mikulásvonatok az Egererdő Zrt. kisvasútjain

2009.11.26



Mikulásvonatokkal várják az érdeklődőket az Egererdő Zrt. mindhárom kisvasútján, Gyöngyösön, Felsőtárkányban és Szilvásváradon is. Gyöngyösön ennek tiszteletére a gőzmozdonyt is befűtik.

Gyöngyösön most a dízelt gőzös helyettesítheti

Gyöngyösön most a dízelt gőzös helyettesítheti
Fotó: Fodor Illés (2005.05.15.)

Ismét beköszöntött a tél és itt az ünnepi szezon. Az Egererdő Zrt. Idén is szeretne kedveskedni a gyerekeknek, így mindhárom kisvasútján indít Mikulás-vonatot. November 30-tól a Mátravasúton, és Felsőtárkányban, december 4-én pedig Szilvásváradon várja a gyerekeket a Télapó a vonatokon.

Részletes programok:

A Mátravasút programja

A Mátravasúton Gyöngyös és Mátrafüred között utazhatnak az érdeklődők a feldíszített vonatokon, délelőtt 10 és délután 14 órakor. Az előre szervezett csoportok utazását Dr. Magda Sándor országgyűlési képviselő támogatja valamint a Mátra Szakképző Iskola segíti a programot.
Naponta kb. 260 gyermek találkozhat a Mátrafüred felső megállóhelynél a Mikulással és a Krampuszokkal. Meleg tea, kis tízórai vagy uzsonna és természetesen szaloncukor várja a kisebbeket.
A programokon november 30-tól december 4-ig lehet részt venni.

Felsőtárkány

November 30. és december 4-e között közlekedik a Mikulás-vonat Felsőtárkányban. A Stimecz-házhoz érve a gyerekekhez egy kis szabadfoglalkozás után az erdő mélyéről érkezik a Mikulás zsákjában szaloncukorral. A gyerekek énekelhetnek, szavalhatnak neki és átadhatják a korábban az óvodában készített rajzaikat is. A kicsik által készített rajzokkal és díszekkel tesszük még ünnepibbé a vonatokat is. Minden csoportot meleg teával és pogácsával várunk.

Szilvásvárad

December 4-én délelőtt 10-től öt alkalommal óvodás és iskolás csoportokat lát vendégül a Télapó, mindezt a Szilvásváradi Erdészet és a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút ajándékaként térítésmentesen tehetik meg. A programot pogácsa, szaloncukor és meleg tea teszi még kellemesebbé.
December 5-én igény szerint különvonatot indítunk előzetes egyeztetés és megrendelés után. Érdeklődni a Szilvásváradi Erdészetnél lehet. Tel.: 36/355-112
December 6-án vasárnap minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút és a Mikulás. Meleg teával, pogácsával, zeneszóval és természetesen a feldíszített vonattal utazhatnak a Mikulással találkozni vágyók. A gyerekek ezen a napon ingyenesen vehetnek részt a programon, egy a gyermeket kísérők közül kedvezményesen válthat jegyet, míg a további felnőttre jegyvásárlására az árjegyzéki menetjegyár érvényes.

Szeretettel várunk minden Kicsit és Nagyot, aki a Télapóval és krampuszaival együtt szeretne vonatozni!

Legutóbbi módosítás: 2009.11.26. 12:18

Kereső

Keresett szöveg:


Részletes képkereső


Képtár
Képtár

Vasútkereső
A kiválasztott vasút helye kis térképen

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV - EgyesületOnline