kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagybörzsöny ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român RSS csatorna Nyomtatható változat

Programok Kemencén 2015-ben

Programok Kemencén 2015-ben

A korábbi éveknek megfelelően a 2015-ös évben is számos programmal várjuk majd a kisvasutak és a Börzsöny szerelmeseit. Jut majd program kicsiknek és nagyoknak egyaránt tavasztól télig.

(...)

Gőzmozdonyos nosztalgiavonatok a kisvasutakon júniusban

Gőzmozdonyos nosztalgiavonatok a kisvasutakon júniusban

A nyár első honapjában három kisvasúton számíthatunk menetrend szerinti gőzmozdonyos nosztalgiavonatokra: gemencen minden hétvégén és munkaszünetes napon, Csömödéren két szombaton, Nagycenken pedig egy hétvégén.

(...)

Programok az Északerdő Zrt. kisvasútjain 2015-ben

Programok az Északerdő Zrt. kisvasútjain 2015-ben

Összefoglaló táblázat az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasutak 2015-ös programjairól.

(...)

Elhúzódó téli üzemszünet a Feistritztalbahnon - frissítve!

A stájerországi Weiz és Birkfeld között közlekedő Feistritztalbahnon június 5-ig nem tudott megindulni a menetrend szerinti közlekedés. Június 6-ától, kedvezeményes díjszabással, Anger és Birkfeld között közlekednek a szerelvények.

(...)

Felsőtárkány: Fotópályázat

Az EGERERDŐ Zrt. „100 éves kisvasút” címmel fotópályázatot hirdet. A pályázat célja a 2015-ben 100 éves Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút megünneplése, vasúttörténeti emlékek összegyűjtése, valamint a kisvasút és környezetének megismertetése, illetve megőrzése.

(...)

Szabadbattyáni Gazdasági Vasút

1904-ben Batthyány Lajos gróf a Szabadbattyántól délre fekvő birtokain Nagylángig 600 mm-es nyomtávolsággal kisvasutat épít.

(...)

Kisvasúti vonalak Békés Megyében (az 1948 évi területnövelés utáni állapotnak megfelelően)

1. Közforgalmú vonalak
2. Lórévasutak
3. Téglagyári kisvasutak
4. Múzeumi vonalak, emlékhelyek

(...)

Programajánlat

Kemence: Kisvasúti nap

Kemence: Kisvasúti nap

Az elmúlt években megszokottak szerint július utolsó szombatján (július 25-én) ismét megrendezzük a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napját. Programjaink közt járműbemutató, szőrös dízel és modellbemutató is megtalálható.

(...)

Erdei Kutakodó: a múlt erdeiben

A résztvevőkkel egy leendő tanösvény útvonalát járjuk végig az ércbányászok, cser kéreg termelők, faszénégetők, hamuzsírégetők és favágók nyomdokain. Betekintést nyerünk abba, hogyan gazdálkodtunk erdeinkkel az elmúlt 200 évben.

(...)

Korlátozott forgalom az Ybbstalbahnon

A pünkösdi hétvégén színes programokkal, kisvasúti nappal megindult az idei szezon az Alsó-ausztriai Ybbstalbahnon. A kisvasút üzemeltetőinek és barátainak örömébe nem kevés üröm is vegyült.

(...)

Újjáépülő kisvasutak

Régen nem volt példa arra, hogy új kisvasúti vonalszakaszok létesüljenek, pontosabban hosszas üzemszünet után épüljenek újjá. Arra pedig évtizedek óta nem volt példa, hogy egyszerre három kisvasúti vonalszakaszon is ilyen munkák kezdődjenek.

(...)

Kisvasutak napjai Magyarországon 2015-ben

A Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány kezdeményezésére 1995-től rendezik meg a „Kisvasutak napjai“ programsorozatot, melynek célja e páratlan közlekedéstörténeti emlékeink megmentése, bemutatása és népszerűsítése. Az önálló, helyi szervezésű rendezvényeken megismerheti az egyes kisvasutakat, térségük szokásait és hagyományait és egy felejthetetlen utazást tehet az ez alkalomból közlekedő különvonattal, amely többfelé akár gőzvontatású is lehet.
A rendezvény keretén belül megtekintheti a környék nevezetességeit, főbb látnivalóit is.


(...)

Lepsényi Gazdasági Vasút

Feketepuszta Lepsénytől 12 km távolságra délre fekszik. Az egykori Festetics birtokot 1880-ban Lonkay Ármin béreli ki. A lápos, nagyrészt megműveletlen területet lecsapolja, a szállítások megkönnyítésére gazdasági vasutat épít.

(...)

Enyingi Gazdasági Vasút

Gróf Csekonics Endre az Enying környéki birtokain 1923-ban kisvasutat létesít. A Kereskedelemügyi Minisztérium a vasút üzemengedélyét 55893/1924 számon állítja ki. A vonal Enying MÁV állomásról indul, a település gabonaraktárát valamint szeszgyárát érintve halad Páta-pusztáig. Itt elágazó szárnyvonal vezet Kabóka-pusztára. A fővonal Nagykustyán- és Jóremény pusztákat érintve Kiskustyán-pusztán ér véget.

(...)

Kereső

Keresett szöveg:Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV