kisvasut.hu - kisvasut.hu -

Turista Magazin - Fotópályázat

Turista Magazin - Fotópályázat

A Turista Magazin havi fotópályázatának júliusi témája: Utazás kisvasúton. A beküldési határidő: június 12!

(...)

Kaszó - üzemszünet június 13-án

Kaszó - üzemszünet június 13-án

Kaszói Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatai 2014. június 13-án, szombaton technikai okok miatt nem közlekednek.

(...)

Újjáépülő kisvasutak

Újjáépülő kisvasutak

Régen nem volt példa arra, hogy új kisvasúti vonalszakaszok létesüljenek, pontosabban hosszas üzemszünet után épüljenek újjá. Arra pedig évtizedek óta nem volt példa, hogy egyszerre három kisvasúti vonalszakaszon is ilyen munkák kezdődjenek.

(...)

Gőzmozdonyos nosztalgiavonatok a kisvasutakon májusban

Gőzmozdonyos nosztalgiavonatok a kisvasutakon májusban

Májusban várhatóan öt kisvasúton (Csömödéren, Gemencen, Gyöngyösön, Királyréten, és Nagycenken) találkozhatunk az öreg gőzösökkel, Szilvásváradon pedig különvonatként vehető igénybe.

(...)

Megindult a szezon a Schneebergbahnon

Megindult a szezon a Schneebergbahnon

Az elmúlt hétvégén megkezdődött az idei szezon Alsó-Ausztria keskenynyomközű fogaskerekű vasútján, a Schneebergbahnon. A hegyi kisvasutak szerelmeseinek október 26-ig adott a lehetőség egy igazán izgalmas utazásra a magyar határtól alig egy órányi autóútra.

(...)

Felsőtárkány: Fotópályázat

Az EGERERDŐ Zrt. „100 éves kisvasút” címmel fotópályázatot hirdet. A pályázat célja a 2015-ben 100 éves Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút megünneplése, vasúttörténeti emlékek összegyűjtése, valamint a kisvasút és környezetének megismertetése, illetve megőrzése.

(...)

Kisvasutak napjai Magyarországon 2015-ben

A Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány kezdeményezésére 1995-től rendezik meg a „Kisvasutak napjai“ programsorozatot, melynek célja e páratlan közlekedéstörténeti emlékeink megmentése, bemutatása és népszerűsítése. Az önálló, helyi szervezésű rendezvényeken megismerheti az egyes kisvasutakat, térségük szokásait és hagyományait és egy felejthetetlen utazást tehet az ez alkalomból közlekedő különvonattal, amely többfelé akár gőzvontatású is lehet.
A rendezvény keretén belül megtekintheti a környék nevezetességeit, főbb látnivalóit is.


(...)

Programok Kemencén 2015-ben

A korábbi éveknek megfelelően a 2015-ös évben is számos programmal várjuk majd a kisvasutak és a Börzsöny szerelmeseit. Jut majd program kicsiknek és nagyoknak egyaránt tavasztól télig.

(...)

Szabadbattyáni Gazdasági Vasút

1904-ben Batthyány Lajos gróf a Szabadbattyántól délre fekvő birtokain Nagylángig 600 mm-es nyomtávolsággal kisvasutat épít.

(...)

Lepsényi Gazdasági Vasút

Feketepuszta Lepsénytől 12 km távolságra délre fekszik. Az egykori Festetics birtokot 1880-ban Lonkay Ármin béreli ki. A lápos, nagyrészt megműveletlen területet lecsapolja, a szállítások megkönnyítésére gazdasági vasutat épít.

(...)

Kisvasúti vonalak Békés Megyében (az 1948 évi területnövelés utáni állapotnak megfelelően)

1. Közforgalmú vonalak
2. Lórévasutak
3. Téglagyári kisvasutak
4. Múzeumi vonalak, emlékhelyek

(...)

Enyingi Gazdasági Vasút

Gróf Csekonics Endre az Enying környéki birtokain 1923-ban kisvasutat létesít. A Kereskedelemügyi Minisztérium a vasút üzemengedélyét 55893/1924 számon állítja ki. A vonal Enying MÁV állomásról indul, a település gabonaraktárát valamint szeszgyárát érintve halad Páta-pusztáig. Itt elágazó szárnyvonal vezet Kabóka-pusztára. A fővonal Nagykustyán- és Jóremény pusztákat érintve Kiskustyán-pusztán ér véget.

(...)

Programajánlat

Nyárköszöntő vonatozás Mahócára - Különleges barlangtúrával és fotósvonattal

Nyárköszöntő vonatozás Mahócára - Különleges barlangtúrával és fotósvonattal

2015. május 23-án, szombaton induló különvonatok a nyári díszbe öltözött természet ölelésében Andókútra és Mahócára viszik majd utasaikat. Andókúttól vezetett túra indul a Kő-lyuk barlanghoz, mely ezen különleges alkalommal bárki számára látogatható lesz, igaz, csak erősen korlátozott számban. Érdemes lesz ezért mielőbb jelentkezni! A vasútbarátokat fotósvonat is várja! A kirándulni, kikapcsolódni vágyók számára ajánljuk, hogy sétáljanak el a szépséges Varbói-tóhoz, ahol várja őket a Kalandpark, de felfrissülésre is lelhetnek a tóparti büfében. Aki nem szeretne sokat sétálni, a hangulatos andókúti forrástó partján töltheti el idejét.

Kedvezményes jegyek igénylésének határideje: 2015. május 21. 23:59

(...)

Felsőtárkány: Fotósvonat

Felsőtárkány: Fotósvonat

2015. május 23-án, szombaton a "100 éves kisvasút" fotópályázathoz kapcsolódva, az EGERERDŐ Zrt. fotósvonatot indít a Felsőtárkányi Erdei Vasúton.

(...)

Gőzmozdonyos kisvasúti nosztalgia a pünkösdi hétvégén

Gőzmozdonyos kisvasúti nosztalgia a pünkösdi hétvégén

A pünkösdi hétvégén három kisvasúton is utazhatunk gőzvontatású nosztalgiavonatokkal: Csömödéren, Gemencen és Nagycenken.

(...)

Debrecen: ünnepi menetrend

Debrecen: ünnepi menetrend

A Zsuzsi vasút ünnepi menetrendje május 23-25. között:

Hármashegyaljára: 8:55, 11:40, 15:10

Hármashegyaljáról:10:00, 13:30, 17:00

(...)

Gyöngyös: ünnepi menetrend

Gyöngyös: ünnepi menetrend
Május 23-24-én, szombaton és vasárnap a farkasmályi Családi hétvégére figyelemmel ünnepi menetrend szerint közlekedik a Mátravasút!

(...)

Pünkösdi vonatozás Pálházán

Pünkösdi vonatozás Pálházán

Pünkösdi vidám zenés, táncos vonatozásra vár minden érdeklődőt 2015. május 24-én a Pálházi Állami Erdei Vasút. 

(...)

Gemenc: Pünkösdi kisvasutas sétahajózás

Gemenc: Pünkösdi kisvasutas sétahajózás

A sétahajó a Gemenc-Dunaparti kikötőből indul 1 órás dunai kirándulásokra, idegenvezetővel május 25-én, Pünkösd hétfőn. A kikötő Keselyűsből az Erdei Vasúttal közelíthető meg.

(...)

Kaszó: Gyermeknap

Kaszó: Gyermeknap

A KASZÓ Zrt. a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is várja a gyerekeket és családjaikat gyereknapra május 25-én kisvasutazással, előadásokkal és játékokkal.

(...)

Almamellék: Gyermeknapi kisvasutazás

Almamellék:  Gyermeknapi kisvasutazás

Május 30-án, szombaton, séta Sasréten, a tanösvényen, madárfészek-anyag kihelyezése. Szelíd vaddisznók, szarvasok és őzek megfigyelése kisvasutazással összekötve.

(...)

Gyermeknapi jarat a Csömödér Állami Erdei Vasúton

Gyermeknapi jarat a Csömödér  Állami Erdei Vasúton

Május 31-én, vasárnap a gyermekeket várja a Csömödéri Erdei Vasút!

(...)

Egésznapos Kutakodás: 15 ezer lépés úttalan utakon

Hosszú gyalogtúra során, turistautaktól távol ismerkedhetünk a Magas Börzsöny rejtett szépségeivel, az erdő szintezettségével, erdőtípusokkal, az erdőlakók nyomaival, források hűs vizével,és körülnézhetünk 960 m magasból.

(...)

(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV