kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagybörzsöny ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român RSS csatorna Nyomtatható változat

Támogassa Ön is személyi jövedelemadója egy százalékával a hazai kisvasutakat!

Támogassa Ön is személyi jövedelemadója egy százalékával a hazai kisvasutakat!

Az elmúlt évek folyamán örvendetesen sok olyan civil szervezet alakult, amelyek tevékenységei közé tartozik a hazai kisvasutak népszerűsítése. A működési területük különböző, van olyan, amelyik egy-egy kisvasútnak a háttérszervezete, van, amelyik rendezvényeket szervez, és van olyan is, amelyik kisvasuta(ka)t üzemeltet. Támogassa Ön is a hazai kisvasutakat segítő civil szervezeteket!

(...)

Gőzmozdonyos nosztalgiavonatok a kisvasutakon májusban

Gőzmozdonyos nosztalgiavonatok a kisvasutakon májusban

Májusban várhatóan öt kisvasúton (Csömödéren, Gemencen, Gyöngyösön, Királyréten, és Nagycenken) találkozhatunk az öreg gőzösökkel, Szilvásváradon pedig különvonatként vehető igénybe.

(...)

Megindult a szezon a Schneebergbahnon

Megindult a szezon a Schneebergbahnon

Az elmúlt hétvégén megkezdődött az idei szezon Alsó-Ausztria keskenynyomközű fogaskerekű vasútján, a Schneebergbahnon. A hegyi kisvasutak szerelmeseinek október 26-ig adott a lehetőség egy igazán izgalmas utazásra a magyar határtól alig egy órányi autóútra.

(...)

Felsőtárkány: Fotópályázat

Felsőtárkány: Fotópályázat

Az EGERERDŐ Zrt. „100 éves kisvasút” címmel fotópályázatot hirdet. A pályázat célja a 2015-ben 100 éves Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút megünneplése, vasúttörténeti emlékek összegyűjtése, valamint a kisvasút és környezetének megismertetése, illetve megőrzése.

(...)

Programok Kemencén 2015-ben

A korábbi éveknek megfelelően a 2015-ös évben is számos programmal várjuk majd a kisvasutak és a Börzsöny szerelmeseit. Jut majd program kicsiknek és nagyoknak egyaránt tavasztól télig.

(...)

Erdei Kutakodó kirándulássorozat Királyréten

A Királyréti Erdészet meghirdeti ERDEI KUTAKODÓ kirándulás sorozatának MÁSODIK évfolyamát. Kutakodásainkat márciustól decemberig havonta egyszer szombati napokon tartjuk, melyre szeretettel várunk mindenkit, aki szeret játszani és kirándulni.

(...)

Szabadbattyáni Gazdasági Vasút

1904-ben Batthyány Lajos gróf a Szabadbattyántól délre fekvő birtokain Nagylángig 600 mm-es nyomtávolsággal kisvasutat épít.

(...)

Kisvasúti vonalak Békés Megyében (az 1948 évi területnövelés utáni állapotnak megfelelően)

1. Közforgalmú vonalak
2. Lórévasutak
3. Téglagyári kisvasutak
4. Múzeumi vonalak, emlékhelyek

(...)

Programajánlat

Erdei Kutakodó: Madarak, fák napja

Ismerkedés madárhangokkal, odúkkal. Fészek szemle, bagolyköpet vizsgálat.

(...)

Almamellék: Kisvasúti nap

Almamellék: Kisvasúti nap

Május 9-én kisvasúti nap keretében ünnepli 114. születésnapját az Almamelléki Állami Erdei Vasút.

(...)

Ábel és Rezét a rengetegben

Ábel és Rezét a rengetegben

A hétvégén, ha az időjárási és műszaki körülmények megengedik gőzmozdonyos nosztalgiavonatok közlekednek a csömödéri és a gemenci erdei vasúton!

(...)

Almamellék: Csillagos égbolt túra Sasréten

Almamellék: Csillagos égbolt túra Sasréten

Május 16-án izgalmas éjszakai túrára hív az Almamelléki Erdei Vasút!

(...)

Nyárköszöntő vonatozás Mahócára - Különleges barlangtúrával és fotósvonattal

Nyárköszöntő vonatozás Mahócára - Különleges barlangtúrával és fotósvonattal

2015. május 23-án, szombaton induló különvonatok a nyári díszbe öltözött természet ölelésében Andókútra és Mahócára viszik majd utasaikat. Andókúttól vezetett túra indul a Kő-lyuk barlanghoz, mely ezen különleges alkalommal bárki számára látogatható lesz, igaz, csak erősen korlátozott számban. Érdemes lesz ezért mielőbb jelentkezni! A vasútbarátokat fotósvonat is várja! A kirándulni, kikapcsolódni vágyók számára ajánljuk, hogy sétáljanak el a szépséges Varbói-tóhoz, ahol várja őket a Kalandpark, de felfrissülésre is lelhetnek a tóparti büfében. Aki nem szeretne sokat sétálni, a hangulatos andókúti forrástó partján töltheti el idejét.

Kedvezményes jegyek igénylésének határideje: 2015. május 21. 23:59

(...)

Almamellék: Gyermeknapi kisvasutazás

Almamellék:  Gyermeknapi kisvasutazás

Május 30-án, szombaton, séta Sasréten, a tanösvényen, madárfészek-anyag kihelyezése. Szelíd vaddisznók, szarvasok és őzek megfigyelése kisvasutazással összekötve.

(...)

Lepsényi Gazdasági Vasút

Feketepuszta Lepsénytől 12 km távolságra délre fekszik. Az egykori Festetics birtokot 1880-ban Lonkay Ármin béreli ki. A lápos, nagyrészt megműveletlen területet lecsapolja, a szállítások megkönnyítésére gazdasági vasutat épít.

(...)

Enyingi Gazdasági Vasút

Gróf Csekonics Endre az Enying környéki birtokain 1923-ban kisvasutat létesít. A Kereskedelemügyi Minisztérium a vasút üzemengedélyét 55893/1924 számon állítja ki. A vonal Enying MÁV állomásról indul, a település gabonaraktárát valamint szeszgyárát érintve halad Páta-pusztáig. Itt elágazó szárnyvonal vezet Kabóka-pusztára. A fővonal Nagykustyán- és Jóremény pusztákat érintve Kiskustyán-pusztán ér véget.

(...)

Kereső

Keresett szöveg:Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV