kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagybörzsöny ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român RSS csatorna Nyomtatható változat

Nosztalgia tehervonatok közlekedtek a LÁEV vonalán

Fotós nosztalgia vegyes-, és tehervonatok közlekedtek az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút garadnai fővonalán.

(...)

Szezonzárás, téli utazás a kisvasutakon

Utazott már télen kisvasúton? A téli időszak közeledtével ugyan egyre több kisvasúton állnak be a téli pihenőre a szerelvények a fűtőházba, szerencsére azonban nem mindenhol vezetnek be üzemszünetet a melegebb hónapok távoztával. Az alábbiakban szeretnénk egy rövid összefoglalót adni arról, hogy hol lesz lehetőség kisvonatozni a következő hónapokban.

(...)

Átadták a felújított kilátót a Csóványoson

Átadták a Csóványosi kilátót a Börzsöny és Nógrád megye legmagasabb pontján csütörtökön, a 938 méteren álló kilátót az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai beruházásával, az 1978-ban épült geodéziai mérőtorony átalakításával hozták létre.

(...)

Átadták a Vándorpontot Gemencen

Ünnepélyes keretek között adták át Baján a Gemenc Vándorpont elnevezésű kerékpáros és ökoturisztikai bázist. Az Európai Unió Dél-Alföldi Operatív Programja által támogatott létesítmény jelentős turisztikai utak csomópontjában valósult meg.

(...)

Megnyílt Gemenc északi kapuja

Átadták a Gemenc Zrt. „A természet ölelésében Baja – Gemenc – Szekszárd, ökoturisztikai fejlesztések az ártéren” című projektjének II. ütemét. Keselyűsön, a Gemenci Állami Erdei Vasút megállója mellett olyan gyalogos, kerékpáros és kisvasúttal utazó turisták számára épült a pihenő- és információs központ, akik Budapest, Szekszárd és a Nyugat-Dunántúl felől érkezve lépnek be a Gemenci erdő területére.

(...)

Tradícionális programok a Zsuzsi Erdei Vasúton 2014-ben

A Zsuzsi Erdei Vasút, Debrecen „szívétől” keletre az Erdőspuszták festői szépségű tájain nyújt páratlan élményt a kedves utasainak.

(...)

Edelény külszíni bányavasútja

Az Edelényi bányászatnak kiterjedt bányabeli, de ugyanakkor külszíni vasútja is volt. A bányabeli vasutak 600 mm nyomtávval, szabvány csillékkel, pályakocsikkal, személykocsikkal rendelkeztek és a legkésőbbi időkben, BM 50 típusú bányamozdonyok vontatták ezeket.

A viszonylag nagy kiterjedésű külszíni bányavasút pedig az Edelényhez képest északnyugatra, nyugatra, majd később délnyugatra létesített bányákból szállította a szenet az edelényi MÁV vasútállomásig. Az utolsó időszakban pedig már nem a vasútállomásra történt a szénszállítás, hanem a IV. aknáról az Edelény-berentei függőkötélpálya szénfeladó állomásáig.

(...)

Programajánlat

Erdei Kutakodó kirándulássorozat 9. - Az erdő karácsonya, Erdőismerők avatása

A Királyréti Erdészet ERDEI KUTAKODÓ kirándulás sorozat záró rendezvényére hívunk mindenkit.

(...)

Királyrét: Betlehemes Kisvonat

Királyrét: Betlehemes Kisvonat

December 21-én kisvonatunk Betlehembe, Jézus születésének helyszínére szállít minket. Útközben találkozhatunk a három napkeleti bölcs uralkodóval és tanúi lehetünk annak is, hogy az angyalok miként adják hírül a Messiás születését az egyszerű pásztoroknak, s végigélhetjük Mária és József szálláskeresését és boldogságát.

(...)

Mátravasút: Év végi menetrend

Mátravasút: Év végi menetrend

Karácsony és Szilveszter között, december 27-től 31-ig, ismét közlekednek a Mátravasút szerelvényei mind Mátrafüred mind pedig Szalajkaház felé.

(...)

Szilveszteri vonatozás Kemencén

Szilveszteri vonatozás Kemencén

December 31-én, az év utolsó napján szilveszteri vonatozással és éjszaka szilveszteri különvonattal várjuk kedves utasainkat.

(...)

Szilveszteri kisvasutazás Kaszón!

Szilveszteri kisvasutazás Kaszón!

Búcsúztassa egy felejthetetlenü erdei kisvasutazással az Óévet, a KASZÓ Zrt. által üzemeltetett Kaszói Állami Erdei Vasúton!

(...)

Királyrét: Karácsonyvasút

Királyrét: Karácsonyvasút

A Királyréti Erdei Vasút immár több éves hagyománya, hogy advent idejére minden vonatát karácsonyi köntösbe öltözteti, hogy utasai a kisvonatozást is karácsonyi hangulatban tölthessék, amihez elengedhetetlen kellék a kocsikban felállított karácsonyfa és a fatüzelésű kályhák hangulata...

(...)

Kereső

Keresett szöveg:Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV