kisvasut.hu
~ Almamellék ~ Balatonfenyves ~ Beregszász (UA) ~ Budapest, Gyermekvasút ~ Csömödér ~ Debrecen ~ Debrecen, vidámpark ~ Felsőtárkány ~ Gemenc ~ Gyöngyös ~ Hortobágy ~ Kaszó ~ Kemence ~ Királyrét ~ Kommandó (RO) ~ Lillafüred ~ Mesztegnyő ~ Nagybörzsöny ~ Nagycenk ~ Pálháza ~ Pécs ~ Szegvár ~ Szilvásvárad ~ Szob ~
Főoldal
Menetrendek
Vasúttörténet
Rendezvények
Kisvasúti napok
KBK
Szakmai oldal
Képtár
Térképtár
Irattár
Linktár
Cikkarchívum
Újdonságok
GyIK
Partnereink

English Deutsch Român RSS csatorna Nyomtatható változat

Programok Kemencén 2015-ben

Programok Kemencén 2015-ben

A korábbi éveknek megfelelően a 2015-ös évben is számos programmal várjuk majd a kisvasutak és a Börzsöny szerelmeseit. Jut majd program kicsiknek és nagyoknak egyaránt tavasztól télig.

(...)

ÉSZAKERDŐ fotópályázat

ÉSZAKERDŐ fotópályázat

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. fotópályázatot hirdet, melyben az általa üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasúthoz, vagy a Pálházi Állami Erdei Vasúthoz kapcsolódó fényképeket vár, amelyek kellemes hangulatú utazásra hívogatják a szemlélődőket.

(...)

Gőzmozdonyos nosztalgiavonatok a kisvasutakon júliusban

Gőzmozdonyos nosztalgiavonatok a kisvasutakon júliusban

A nyár derekán ismét három kisvasúton számíthatunk menetrend szerinti gőzmozdonyos nosztalgiavonatokra: Gemencen minden hétvégén és munkaszünetes napon, Csömödéren két szombaton, Nagycenken pedig egy hétvégén.

(...)

Elhalasztott szezonkezdet a Höllentalbahnon

A hivatalok malmai Ausztriában is lassan őrölnek. Az Alsó-ausztriai Höllentalbahnon (amely a Semmering-hágó közelében Reichenau és Hirschwang között található) is csak késve tud a megkezdődni a menetrend szerinti közlekedés.

(...)

Menetrendváltozás Nagybörzsönyben

Menetrendváltozás Nagybörzsönyben

Június 19-től augusztus 30-ig bővített, nyári menetrend szerint közlekedik a Nagybörzsönyi Erdei Vasút. A vonatok pénteken is közlekednek (3 vonatpár), szombaton és vasárnap pedig az eddigi három helyett négy vonatpár áll az utasok rendelkezésre.

(...)

Kisvasutak napjai Magyarországon 2015-ben

A Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány kezdeményezésére 1995-től rendezik meg a „Kisvasutak napjai“ programsorozatot, melynek célja e páratlan közlekedéstörténeti emlékeink megmentése, bemutatása és népszerűsítése. Az önálló, helyi szervezésű rendezvényeken megismerheti az egyes kisvasutakat, térségük szokásait és hagyományait és egy felejthetetlen utazást tehet az ez alkalomból közlekedő különvonattal, amely többfelé akár gőzvontatású is lehet.
A rendezvény keretén belül megtekintheti a környék nevezetességeit, főbb látnivalóit is.


(...)

Lepsényi Gazdasági Vasút

Feketepuszta Lepsénytől 12 km távolságra délre fekszik. Az egykori Festetics birtokot 1880-ban Lonkay Ármin béreli ki. A lápos, nagyrészt megműveletlen területet lecsapolja, a szállítások megkönnyítésére gazdasági vasutat épít.

(...)

Enyingi Gazdasági Vasút

Gróf Csekonics Endre az Enying környéki birtokain 1923-ban kisvasutat létesít. A Kereskedelemügyi Minisztérium a vasút üzemengedélyét 55893/1924 számon állítja ki. A vonal Enying MÁV állomásról indul, a település gabonaraktárát valamint szeszgyárát érintve halad Páta-pusztáig. Itt elágazó szárnyvonal vezet Kabóka-pusztára. A fővonal Nagykustyán- és Jóremény pusztákat érintve Kiskustyán-pusztán ér véget.

(...)

Programajánlat

Gemenc: Utazz a holddal!

Gemenc: Utazz a holddal!

A Pörbölyi Ökoturisztikai Központ és a a Gemenci Erdei Vasút esti erdei vasutazásra és gyalogtúrára várja vendégeit a holdfényes Gemenci erdőbe augusztus 1-jén.

(...)

Felsötárkány: Kisvasúti nap és rétesnapok.

Felsötárkány: Kisvasúti nap és rétesnapok.

Az Egererdő Zrt. idén Felsőtárkányban tartja három kisvasútjának összevont kisvasúti napját augusztus 1-jén. Érdemes azonban az egész hétvégére a faluba ellátogatni, mivel a Felsőtárkányi rétesnapok keretében augusztus első hétvégéjének mindkét napján színes programokkal várják az érdeklődőket.

(...)

Almamellék: Éjszakai rovarok - rovargyűjtés esti fénycsapdázással Sasréten

Almamellék: Éjszakai rovarok - rovargyűjtés esti fénycsapdázással Sasréten

Kisvasutas éjszakai kirándulás augusztus 8-án, szombaton.

(...)

Almamellék: Csillagos égbolt túra Sasréten

Almamellék: Csillagos égbolt túra Sasréten

A túra során lehetőség nyílik a csillagos égbolt, az állatövi jegyek távcsöves megfigyelésére Európa egyik legkisebb fényszennyezettségű területén. Éjszakai szakvezetés csillagász kíséretével. Időpont: augusztus 20. csütörtök.

(...)

Programok az Északerdő Zrt. kisvasútjain 2015-ben

Összefoglaló táblázat az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasutak 2015-ös programjairól.

(...)

Szabadbattyáni Gazdasági Vasút

1904-ben Batthyány Lajos gróf a Szabadbattyántól délre fekvő birtokain Nagylángig 600 mm-es nyomtávolsággal kisvasutat épít.

(...)

Kisvasúti vonalak Békés Megyében (az 1948 évi területnövelés utáni állapotnak megfelelően)

1. Közforgalmú vonalak
2. Lórévasutak
3. Téglagyári kisvasutak
4. Múzeumi vonalak, emlékhelyek

(...)

Kereső

Keresett szöveg:Képtár
Képtár

Küldjön képet!


Vasútkereső
Vasútkereső térkép

Hírlevél

E-mailban értesítjük új cikkeinkről, ha feliratkozik hírlevelünkre.


(c) Kisvasutak Baráti Köre Egyesület - Impresszum - Hír küldés - Üzenet
Belépés - Webmail - Intranet - FAV